Behandelingen

Wat kan je verwachten van een acupressuur behandeling.
Dit lees je allemaal op deze pagina.

Waarvoor acupressuur?

Er zijn veel verschillende symptomen/ ziektes die kunnen worden verholpen/ verminderd door acupressuur. Hieronder een lijst met enkele symptomen.

Twijfel jij over de symptomen bij jouw paard? Neem gerust contact met mij op, dan kijken wij samen of acupressuur iets voor jouw paard is.

Acupressuur voor dieren
Acupressuur voor dieren

Vooraf gaande aan de behandeling

Wat kan je verwachten?

Voorafgaand aan de behandeling zal ik een formulier via de email naar je opsturen. In dit formulier staan vragen over jouw paard, dit formulier wil ik graag zo uitgebreid mogelijk terug ontvangen. In dit formulier staan meerdere vragen die mij kunnen helpen met het voorbereiden van mij behandeling. Hiermee maak ik voor een behandelplan speciaal voor jouw paard.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Mijn behandeling beginnen altijd met het afstrijken van de rug. Hiermee zorg ik dat jouw paard meer gaat ontspannen en mij toelaat om te laten behandelen. Hierbij voel ik ook direct of er verdere nog blokkades zijn in het lichaam. Deze blokkades haal ik weg door de desbetreffende punten op te zoeken en te behandelen.

Een behandeling duurt +- 1 uur. Tijdens de behandeling kunnen altijd vragen worden gesteld.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Wat gebeurt er tijdens een behandeling?

Elk paard reageert anders op een behandeling. Het ene paard kan sneller loslaten dan de ander. En dat maakt helemaal niet uit. Er gebeurt zoveel in het lichaam dat het begrijpelijk is dat het paard soms niet weet hoe hij moet reageren. Soms zijn het hele subtiele aanwijzigingen en soms is het heel erg duidelijk dat jouw paard aan het ontspannen is.

Na de behandeling

Het is vooral belangrijk dat jouw paard na een behandeling minimaal 24-48 uur rust heeft. Er gebeurt veel in het lichaam na een behandling, wat allemaal verwerkt moet worden wat veel energie kost voor jouw paard. Na deze 24-48 uur kan je de gebruikelijke activiteiten weer oppakken indien jouw paard er ook klaar voor is.

Het is niet erg als jouw paard meer tijd nodig heeft. Wanneer er veel blokkades in het lichaam aanwezig waren dan heeft jouw paard veel te verwerken.

Hou hierbij jouw paard in de gaten. Jouw paard geeft zelf aan wanneer hij weer klaar is voor de gebruikelijke activiteiten.

Na de behandeling
Er zijn veel verschillende symptomen/ ziektes die kunnen worden verholpen/ verminderd door acupressuur.

Meerdere behandelingen

Het is aan te raden voor de beste resulaten minimaal 2 acupressuur behandeling te laten uitvoeren op jouw paard. De 2e behandeling zal dan na enkele weken worden ingepland. Hierdoor heeft jouw paard genoeg tijd gehad om de 1e behandeling te verwerken waardoor de 2e behandeling nog effectiver wordt.

Wanneer je preventief (om de 3 á 4 maanden) jouw paard laat behandelen kan dit met 1 acupressuur behandeling. Tenzij er geen grote veranderingen zijn geweest, maar dit is uiteraard in overleg.

Een 2e behandeling is zeer aan te raden, maar niet verplicht.

Geïntresseerd geraakt?

Stel hier je vraag of maak een afspraak!

Navigatie

Contact

Contact opnemen

Volg mij