Van klein meisje tot acupressuur therapeut

Van klein meisje tot acupressuur therapeut

Hii! Ik ben Larissa.

Vanaf mijn 7e verjaardag mocht ik dan eindelijk naar de manege voor mijn eerste echte proefles! Op mijn 5e had ik mijn eerste ervaring met paardrijden door een partijtje van een klasgenootje. Wauw wat was dat een geweldige ervaring! Vanaf dat moment was ik natuurlijk meteen verkocht. Ik werd op dat moment een echt paardenmeisje!

Elke zaterdag met zoveel plezier naar de manege en elke keer maar hopen dat ik op mijn grootste liefde mocht rijden, Elvis een fjorden ruin. Zoals een typisch fjordenpaard (op de manege) beaamd was hij een heerlijk rustige fjord waar ik met veel plezier lekker op kon hobbelen, want ja op zo’n leeftijd is het niet echt paardrijden te noemen. Met hem heb ik toen mijn eerste proefje gehaald, naja gehaald, ik had mijn angsten overwonnen en een mooie roze rozet gekregen en dat was op dat moment het allerbelangrijkste.

Het was een grote klap

Na enkele jaren met plezier te hebben gereden werd hij uit het niets verkocht, net 1 week voordat ik de camera van mijn opa en oma mocht lenen om mooie foto’s van hem te maken. Als klein meisje was dat natuurlijk een grote klap omdat hij echt mijn grootste liefde was. De liefde voor Fjorden is daarna nooit weggegaan. Ik heb altijd gezegd dat ik later mijn eigen fjordenpaard zou hebben. Tot heden is dit nog niet gebeurt haha.

Echt leren rijden

Op mijn 11e moest ik stoppen met paardrijden. Paardrijlessen zijn natuurlijk erg duur en mijn ouders konden dit niet meer betalen. Onwijs jammer maar ik begreep mijn ouders wel. De paardrijlessen zijn gewoon erg duur en ik was nog te jong om zelf te gaan werken voor deze lessen.

Ondanks dat ik moest stoppen op de manege kon ik het niet laten en ben ik gaan zoeken. Ik vond mijn eerste verzorgpaard, Skylge. Het echte rijden heb ik pas met haar geleerd toen ik privélessen nam. Meerdere verzorgpaarden zijn gepasseerd in deze jaren, van warmbloeden tot koudbloeden, van ruinen tot merries.

Acupressuur voor dieren
Acupressuur voor dieren

Moeilijke keuze

In 2019 heb ik een hele moeilijke keuze moeten maken en ben ik gestopt in de paardenwereld. Ik ging op mezelf wonen, mijn studie veranderde en ik kreeg het veel drukker op mijn (toenmalige) werk. Allemaal dingen die veel tijd koste waardoor er gewoon minder tijd was voor de paarden. Voor mijn toenmalige verzorgpaard vond ik het gewoon niet eerlijk om haar niet alle aandacht te geven die zij verdiende. Hoe moeilijk de keuze ook was.

Maar dit heeft natuurlijk niet lang kunnen duren voordat het paardenvirus weer in mij begon te kriebelen. Al jarenlang zeg ik al dat ik wat in de paardenwereld wil gaan doen. En dan niet lesgeven of als stalmedewerker, nee echt iets met mijn handen om te zorgen dat een paard beter wordt. Maar er is zoveel keuze, maar wat past er dan echt bij mij?

De moeilijkste vraag

De moeilijkste vraag die ik mezelf kon stellen: Wat past er nou bij mij waar ik echt gelukkig van word? In de paardenwereld zijn er zoveel geneesmethodes om te zorgen dat de paardenwereld steeds een beetje beter wordt. En toen kreeg ik de beste tip! En ben ik mezelf gaan verdiepen in acupressuur voor dieren.

Dromen achterna

In 2021 heb ik dan eindelijk die stap gemaakt om mijn droom achterna te gaan. En ben ik begonnen aan de opleiding acupressuur voor paarden! Het moest gewoon zo zijn, ik had het laatste plekje en de opleiding begon al binnen 3 weken.

Deze opleiding bood veel theorie maar ook veel praktijk. Tijdens de praktijk leerde ik alle theorie samen te voegen tot een mooi geheel: een complete behandeling perfect voor jouw paard uitgebalanceerd.

In december 2022 heb ik mijn opleiding afgerond en kan ik echt als acupressuur therapeut te werk gaan.

Ik kijk echt enorm naar uit om mijn dromen achterna te kunnen gaan!

Acupressuur voor dieren logo

Nu ik deze opleiding heb afgerond zal ik mezelf verder gaan verdiepen in acupressuur voor honden en katten. Dit staat eind 2023 op de planning. Hierdoor zal ik mezelf eerst focussen op het behandelen van paarden. Omdat mijn ambities ook liggen bij het behandelen van honden en katten heb ik voor deze bedrijfsnaam gekozen.

Acupressuur voor dieren

Toekomst

In 2023 wil ik mezelf verder gaan verdiepen in acupressuur voor honden en katten. Daarnaast staat ook de opleiding voor Chinese kruidenleer op de agenda om in 2023 te gaan volgen.

Daarna ben ik zeker nog niet uitgeleerd, er is nog zoveel moois om te leren. Ik vind het zelf enorm belangrijk om door te blijven leren omdat ik zoveel meer uit een behandeling wil halen. Hierdoor kan ik meer bieden aan het paard en aan jou als eigenaar.

Afgeronde opleidingen

Dierverzorging
Niveau 4

Clusius College Alkmaar
2013-2017

Paraveterinair MBO

Aeres Barneveld
2018-2019

Acupressuur voor paarden

Margreet Bouwmeester
2021-2022

Acupressuur voor honden/katten

Op de planning in 2023

Afgeronde cursussen

Introductiecursus Emmett techniek paard

Agnes Saft
2019

Cursus Iriscopie voor paarden

Annette Timmer
2022

Geïntresseerd geraakt?

Stel hier je vraag of maak een afspraak!

Navigatie

Contact

Contact opnemen

Volg mij